a Bizalom Forradalma

Joós István képe

Elégedetlen vagy a világgal?
VÁLTOZTASS!

CSINÁLJ Forradalmat!

Igen. Hatalmadban áll.
Hatalmunkban. ITT és MOST, változtassunk!

-

Változtassunk ott, ahol tudunk változtatni: tehát BELÜL, a személyes életünkben.

-

Eljött a BIZALOM Forradalmának az ideje.

A bizalmatlanságból fakadó félelemből fakadó önzés világa recseg, ropog. Gazdasági, közéleti és magánéleti téren is. Hazugság, megtévesztés, ügyeskedés, önzés amerre csak nézek. Pedig VAN más út. Egyre többen látják, egyre többen értik – most pedig ideje TENNI is. Ideje ÉLNI a megértések szerint. Ideje a BELSŐ forradalomnak: Mindenki a SAJÁT életében. Mert csak így változtathatunk. A külső erőfeszítés csak forrongás marad, ha nem belső változás az alapja.

Ráadásul: igazán egyszerű.

MOSOLYOGJ rá az eladóra, ZÖRGESS be a szomszédhoz, VIGASZTALD a síró kislányt, VEDD FEL a szemetet az utcán, HÍVD fel a szüleidet, TALÁLKOZZ a testvérieddel, FOGADD el a társadat, BÁTORÍTSD a barátaid, TISZTELD a munkatársaid, TELJESÍTSD a vállalásaid, TARTSD BE a szabályokat, KÖSZÖNJ előre, AJÁNDÉKOZD el ami felesleges, OSZD meg az ötleteidet, a tapasztalataidat, LÉGY őszinte, LÉGY hozzáférhető, és FIGYELD az idők szavát! ... ja, és, igen: ADJ, amikor úgy érzed, amikor jól esik – és NE, amikor nem. Valamint: KÉRJ is nyugodtan, KÉRJ őszintén, KÉRJ, amikor valóban időszerű. 

MERJ hallgatni az érzéseidre.

Akkor is amikor félelmet érzel. Különösen akkor. Mert a félelem gyakran a legjobb irányt jelzi. Okkal vacog az egó. BÍZZ! ... Hogy bátroság kell hozzá? Igen. Kell. Sok. Hiszen a többség nem így él, azaz visszahúzni próbál, és látszólag “versenyhátrányba” is kerülsz. De valójában mégsem. Sőt: épp előnybe. Ugyanis Nyugodt Erő jelenik meg. A Rendben Vagyok nyugodt ereje. Belül. Kivül pedig véletlenek sorozata indul. “Sose gondoltam volna rá, de így mennyivel jobb” események sorozata, és inspirált új ötletek, és nagyszerű új emberek érkeznek. 

Napi TAPASZTALATOM ez, ezért mesélem, ezért bíztatlak.

Egész máshol vagyok ma, mint valaha gondoltam – és sokkal jobb így, mint valaha gondoltam. Miközben, persze, “bukom” is sokat, és “szenvedek” gyakran, mikor kibillenek. De hálás vagyok érte, mert ebből tanulok, így változom. A világban Rend van. Csodák történnek, amikor bizalommal élek. Amikor merem tenni, ahogy és amit érzek. Amikor nem alkuszom. Amikor nem hagyom, hogy a félelem visszafogjon. JÓT s JÓL = amivel “nyugalmam van”. JÓ = időszerű. Mindig érzem.

A kulcs ebben a “merni” és az “ahogy érzem”... a HOGYAN, a MIT előtt... szívből!

Ráadásul ez nekem magamnak is a legjobb. Számomra nincs nagyobb boldogság, mint adni, amit tudok. Adni amit ÉN tudok. Hasznosulni abban, amit örömmel teszek. Például most írni EZT. ... Megfigyeltem, hogy azzá leszünk, amit legnagyobb örömmel adunk másoknak. Vendéglátóssá, ha ételt, vagyonossá, ha pénzt, nyugodtá, ha nyugalmat, bölccsé, ha tanácsot. Aki AD, jól van, ezért nem szegényedik, hanem épp VONZZA mindazt, amit nyugodtan ad. De persze csak, ha nyugodtan ad, ha a bőség állapotában ad, ha nyugalma van benne, hogy megteheti, hogy ad. ... ADD, amivé lenni szeretnél!

Hogy ez önzés? Igen, mondhatod – vállalom.

Őszinte önzésre szólítalak: Légy "Egoista", Légy JÓ! : ) ... Mert az Igazi Ego nem öncélú többé. Ellenkezőleg. Magát a nagyobb részeként látja, tehát ad, ad, és még ad – szolgál a tehetségével, mert legnagyobb örömét ebben leli, és tudja, hogy csak együtt fejlődhetünk. TEDD hát, amit Neked jó érzés tenni, ahol TE hasznosulsz, amihez NEKED tehetséged van, ami TÉGED lelkesít, ami a TE álmod, amit TE szeretsz csinálni. 

Erre bíztatlak nagy szeretettel: MERJ próbát tenni – ADJ ESÉLYT a Bizalomnak!

Fontos ez. A próba. Nagyon. Mert csak a próbálkozás eredménye lehet a tapasztalalat, amiből a megerősítés, így elfogadás és ÖNbizalom jön, és ebből táplálkozik a Bizalom a külső dolgok iránt, és új ötletek iránt, és új társak iránt. A Bizalom által adok, ettől érzem bőségben magam, ettől vagyok nyugodt és erős. Egyre nyugodtabb és egyre erősebb. A Bizalom által vagyunk együtt egyre többre képesek – EZ az Igazi Forradalom.

Legyen 2012 a BIZALOM Éve! 

TEGYÜNK érte, ADJUNK példát! Adjunk példát, mert a Példa nekünk magunknak jó, és egyben mindenkor legigazabb, leghitelesebb, leglelkesítőbb – tehát a Forradalomnak is a legjobb. Tegyünk érte mert nincs más út. Nincs más út, mint a BIZALOM Forradalma. A félelemnek és az ebből fakadó önzésnek és reménytelenségnek egyetlen feloldása van: bízni. 

A bizalom pedig igenis fejleszthető: gyakorolni kell. TAPASZTALNI. 

Saját tapasztalatból tanulunk, de ehhez próbát kell tenni. Mégpedig “kicsi” dolgokkal kezdve. Amit elhiszel, amit kinézel magadból, amit mersz. Nem lehet másképp. Mert a bizalom is olyan, mint bármi a Világban, FOKOZATOSAN fejlődik. Egészséges bizalom mag az alap, és kitartó törődést igényel. Viszont HATALMAS fává nő, szinte “magától”, ha gyakorlás által szorgosan öntözzük.

KEZDJÜK el, ültessünk bizalom magot, és SEGÍTSÜK egymást a Bizalom Útján. 

Gyakoroljuk, és ne csüggedjünk, ha nem mindig megy. Mert nem mindig megy. Emberek vagyunk. A világ rendje, hogy kibillenünk. Vágyak és félelmek vad vizein aprócska jéghegy az öntudat. De Van. De Úszik. De magában hordozza a JÓ szabad akarásának lehetőségét. Nem kell az Egót legyőzni, nem lehet – viszont elfogadás és bizalom által Tágul az úton, korlátok nélkül, EGY Irányba, ami a Közös irány, a JÓ irány, az EGYértelmű irány ... “küzdve küzdj, és bízva bízzál” ... EGYmás felé , tehát Magad felé, tehát a Világ felé. A három ugyanis Egy. A többi embereben való bizalom forrása az ÖNbizalom, aminek forrása a VIlág Rendjében való bizalom. Az óceán. 

A BIZALOM Korszakának a küszöbén állunk. 

Be csak az léphet, aki mer. Aki MERI a látszólagos, de hamis biztonságot kozkáztatni, mert bízik. LÉPJ hát! Lépj, mert KÉPes vagy. Mind KÉPesek vagyunk. És csak a BIZALOM álatal juthatunk el ehhez a képhez. Az egyéni csodás képhez, amit mind magunkban hordozunk. A képhez, ami a feladatunk. Amivé lenni születtünk. Mindnekinek van. Mind egyéni. Mind csodás. ... de CSAK a bizalom által bontakozhatunk ki. 

A boldogság, biztonság és bőség kulcsa: a bizalmat ÉLNI.

Mert a biztonság felhalmozással és önzéssel nem elérhető – annak csak túlfogyasztás az eredménye. Bizalommal viszont igen. Követni KELL a lelkesedésünket. MERNI bízni az érzéseinkben, LÉPNI az ismeretlenbe az álmunk, a rendeltetésünk, a kiteljesedésünk felé. MOST. Nincs mire várni. Az emberi Lélek állapota mindennek a forrása, a legmélyebb ok. Hogy HOGYAN használjuk a szabad akaratunkat.

... a közállapotok pedig csak a belső viszonyokat tükrözik. 

Tegyük tehát meg, mindenki a maga helyén, ki-ki, amit tud – BÍZZUNK. Kicsivel kezdve. Nem kell kívül senkit és semmit megváltani, nem lehet – viszont változik a Világ, ha én változom benne. Nem nagy dolog ez az egész. ELÉG, ha mindenki a maga életében elkezd változtatni. Csak úgy. Játékosan. Hiszen TÁNC ez. Színház. ... és játszani igazán jól csak önfeledten lehet. ... Gondolkodás nélkül. Csak úgy. ... Mert miért ne?!

-

... pl. TEDD, ami eszedbejutott ezt itt olvasva – ma, MOST, legkésőbb holnap!

: )

-

A Félelem és ÖNZÉS Kora haldoklik.
Eljött a Bizalom és KÖZÖSSÉG Ideje!

Születik. 

BELÜL születik. Mindannyiunkban.
Ezért fáj, és ettől Igazi. Forradalom. 

-

Szólítalak tehát!

-

Mit SÚG a szíved? MI lelkesít? Mi AZ Álmod? Kivé MERSZ Lenni? ... Mit teszel MA? ... és miben kérsz segítséget? ... Van! ... Egyre több helyen, egyre többeknél: VAN segítség – NEM vagy egyedül – NE félj! ... A Fény világít a sötétségben. 

-

Szeretettel,

Joós István
alapító
Szívesség Közösség

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
incikatica képe

Kedves Mindenki! Én támogatom

Kedves Mindenki!

Én támogatom ezt a forradalmat !!!

"A Félelem és ÖNZÉS Kora haldoklik.
Eljött a Bizalom és KÖZÖSSÉG Ideje
!"

Még nem tudom, hogy, hogy tudnék ebben részt venni, főképp mert a világ másik feléről fogom rövidesen követni a szívesség.net működését, de a mentális segítség és támogatás onnan is működhet, mert internet ott is van, ahová megyek.

Ezért arra gondoltam, hogy aki csalódott, sérült a bizalom terén, de szeretne újra bízni, tiszta szívvel adni, vagy kételyei vannak azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e segíteni, mikor olyanok is vannak közöttünk, akik lehet, hogy csalók,  azokat szívesen meghallgatom én is, és beszélgetek velük (ha más lehetőség nem lesz, akkor levélben). 

"A bizalom pedig igenis fejleszthető: gyakorolni kell."

Azon dolgozzunk, hogy ne tudjon semmilyen csalódás negatív irányban változtatni a személyiségünkön, hanem fejlődjünk minden megtapasztalás által!  A cél, hogy békében éljünk ebben a világban. Ha a legjobbat hozzuk ki magunkból, akkor mindenkinek kedvezünk vele a környezetünkben, és  támogatásra, bíztatásra lelhetünk egymásban.

Kedves István! Nekem ez jutott eszembe...

Szeretettel :  Katica

:) egy mosoly mindenkinek, aki elolvasta...

 

napsugarkert képe

Köszönöm István. Szavaid

Köszönöm István. Szavaid megnyugtatnak. Szeretettel: Marcsi

Neked is, Katica

Marcsi

dinuska képe

Kedves István! Úgy látom, jól

Kedves István!

Úgy látom, jól sejtettem, hogy egy költő veszett el benned... :-) Jó ez az írás (bár néhol nagyon költői...)!

Nem tudtam, hogy FORRADALOM van készülőben, de azt hiszem, már elkezdtem TENNI, ami eszembe jutott, mielőtt elolvastam volna...

S még sok minden eszembe jut folyamatosan... 

Talán nem mindent ugyanígy gondolok, vagy ugyanígy fogalmaznék, de alapvetően egyetértek, s örülök neki! S jól jön a biztatás! Hála érte!

Üdvözlettel: Dinus

 

dinuska képe

Szia Katica! Azt hiszem,

Szia Katica!

Azt hiszem, István sem csak a szivesseg.net berkein belül gondolná ezt a "forradalmat". Tehát, ha a világ másik felén teszed a dolgod ennek szellemében, akkor is olyan, mintha köztünk tennéd. :)

De a mentális segítségre, támogatásra itt is szükség van, ha tudod adni, onnan is megköszönjük! :)

Nagyon egyet értek mindazzal, amit írtál!

Visszmosolyogtam! :-)

Minden jót Neked: Dinus

Ancsi képe

:-)) Ki, vagy mi, ami ezt

:-))

Ki, vagy mi, ami ezt hozta ki belőled??

Avagy, miit olvasol éppen?

Tetszik.

Ottó képe

THE (R)EVOLUTION

THE (R)EVOLUTION

http://www.kulturaliskreativok.cc/

... egyetértek és támogatom :)

Mannna képe

Köszönöm István, hogy

Köszönöm István, hogy megerősítettél :)

Kívánok jókat

Mariann

csilluci képe

Kedves István szívemből

Kedves István szívemből szóltál :)

De mi van amikor az ember ad ad és nem kér csak ad és pofonokat kap viszonzásul ,persze felállunk mert erősek vagyunk és ismét csak adunk ,de egy idő után a sok pofon meggyötörté tesz és belefásulsz ,Sok erőt adnak szavaid mindig ,ilyenkor mindig egy kis remény csillan meg előttem és egy ideig kitart köszönöm!

P.Judit képe

Köszönöm!

Köszönöm!