Szívesség Alapítványt Alapító Okirat

Joós István képe

Alább részlet az Alapító Okiratból.
A teljes dokumentum ITT letölthető.

 

A Szívesség Alapítvány célja a szivesseg.net internetes közösségi oldal és a szivesseg.net oldalon feltüntetett kapcsolódó oldalak és ügyek körül organikusan növekvő nyitott emberi közösség (Szívesség Közösség) szolgálata.

A Szívesség Alapítvány törekvése szereteten alapuló, tehát egyéni önzésen túl is mutató kapcsolódásnak, fizikai, lelki és szellemi fejlődésnek, egymás támogatásának, önkéntes bevonódásnak, együttműködésnek, közösségi értékteremtésnek teret és rendszert adni.

A Szívesség Alapítvány hátrányos helyzetként ismeri el a fejletlen önismeretet, és elsődleges okként kezeli, mint az emberi szenvedés és rászoruló állapot fő forrását.

A Szívesség Alapítvány kiemelt témája a személyiségfejlődés katalizálása. Közhasznú szolgálatával ösztönző kereteket biztosít annak, hogy az egyént inspiráló, új tapasztalatok érjék, amik révén megértésben, elfogadásban és önbizalomban gyarapszik, ami által egyéni tehetségeit egyre jobban kibontakoztatja, egyre inkább a helyére és a környezetével egyensúlyba kerül, így egyre boldogabb lesz, és már másokat is emel.

A Szívesség Alapítvány közhasznú kulturális missziója az egyéni önzésen túl is mutató életforma, a „magam a nagyobb részeként szolgálni“ üzenet megvalósításon és személyes példán alapuló terjesztése, melyhez bárki szabadon kapcsolódhat.

A Szívesség Alapítvány közhasznú nevelő tevékenysége, hogy emberek általa hiteles keretek között rendezetten kapcsolódhatnak, példát, tapasztalatokat, szempontokat és megértéseket mutathatnak, és fogadhatnak, így egymásra nevelő hatással vannak.

Közhasznú szolgálatában az Alapítvány a “hal helyett hálót” alapelv talaján áll, közvetlen emberi kapcsolódás és személyes példa támogató és erősítő hatására épít. 

A Szívesség Alapítvány közhasznú célját szolgáló tevékenységei a következők: 

 1. ingyenes közösségi internetes rendszerek kutatása, fejlesztése, működtetése,
 2. önkéntes munkaerő toborzása, bevonása, lelkesítése, koordinációja,
 3. önkéntes csoportvezetők ingyenes felkészítése és oktatása,
 4. ingyenes közösségi szakmai mentor hálózat fejlesztése,
 5. rászorultakat pártfogó közösségi hálózat fejlesztése,
 6. kommunikációs és infrastrukturális szolgáltatások,
 7. ingyenes közösségi rendezvények megvalósítása.

 

A Szívesség Alapítvány felsorolt tevékenységeit törekszik saját alkalmazottai, vállalati partnerségek és interneten keresztül jelentkező önkéntesek által ellátni – piaci szakértelmet csak akkor vesz igénybe, ha egy adott feladatra a Szívesség Alapítvány és a Szívesség Közösség internetes oldalain meghirdetett igény ellenére sincs jó megoldás.

A Szívesség Alapítvány egyének közvetlen kapcsolódását, egyének közösségi kapcsolódását és  közösségek kapcsolódását egyaránt támogatja.

A Szívesség Alapítvány működésében:

 1. megfontolt, szelíd, nyitott, határozott, őszinte, transzparens és professzionális,
 2. civil és vállalati partnerek támogatásával, pályázati forrásokkal gazdálkodik, 
 3. törekszik önkéntes munkát, ingyenes szakértelmet, szívességet igénybe venni,
 4. ügyeket csak megfelelő erőforrások rendelkezésre állása esetén indít és működtet.

 

CsatolmányMéret
Szívesség Alapítványt Alapitó Okirat.pdf164.55 KB
plessinger.gabi képe

remény

Tisztelt Alapítványi Tagok! Nem szeretek kérni, de most muszáj! Először is, egy stroke-t követően lebénultam, már 5-ik éve! Most egy barát tanácsára, elmentünk egy akupunktúrás központba, az oldalnak köszönhetően /ladyM/ segítségével össze tudtuk gyűjteni a rá valót,ezért semmi fontosra nem kellett költeni, szerencsére már 2-szor tudtunk menni, de szeretném megosztani, hihetetlen, de igaz, ki tudom nyújtani az ujjaimat igaz, 3 napig, /persze, 9,alkalom egy kúra/ lenne, de azt írom, ami öröm,és a fejfájásom, ami gyermekkorom óta kísér, /migrén/, ma először nem fáj! Nem állítom, hogy a tűknek tudható be, de ma először ébredtem fejfájás nélkül! Olyasmire gondoltam,ha az oldalnak köszönhetően, az alapvető háztartási dolgokban tudnának segíteni, talán ha nemis kúra szerűen, de legalább kéthetente 1x el tudnánk menni! Esetleg még járhatnék is idővel, jó lenne! Volt ott egy hölgy, mesélte, Ő csak 5.hónapig ült tolókocsiban járóképtelenül, most nehezen ugyan, de jár! Nem hittem a szememnek! Szerettem volna Önökkel megosztani ezt a számomra pozitív élményt, köszönettel: Gabi.