tovább a tárgyaktól

Joós István képe

Sziasztok!

Ruhákkal van tele a felajánlások és kérések fal, meg felkiáltójelekkel ... nem vonzó.
Mármint nekem, most, megosztani, a játékos kis ötletemet.

Épp annak a társadalmi rétegnek ijesztő, aki felé a közösségi csoportokkal és az ügyekkel pedig nyitni akarunk.

Azon merengek, hogy mi lenne, ha tárgyakat komplett kiiktatnánk.
Belinkelhetjük az adhat-kaphat oldalt .. csencseljenek az emberek ott.

Vagy csak a ruhákat ... meg alap élelmiszert .. meg ilyeneket.

Vagy csináljunk külön listát neki.
Tehát a szívességek főlistában ne látszódjék ..

Hmm?

Komolyan gondolom.

Derűt,
István

---

 

SzeretetMi!
Nagy öröm a sok hozzá(m)szólás, hála érte.
Semmiképp nem szüntetjük meg a kérést, ez most nem merült fel.
Bennem legalábbis.
Másrészt a tárgyakat sem választjuk külön, ehelyett inkább aktivizáljuk magunkat, és elkezdünk egyre több olyan szívességet rögzíteni, amilyet látni szeretnénk. 
Hát hiszen így működik.
: )
Derűt,
István

Szeretett Mi!

Nagy öröm a sok hozzá(m)szólás, hála érte.

Semmiképp nem szüntetjük meg a kérést, ez most nem merült fel.
Bennem legalábbis.

Másrészt a tárgyakat sem választjuk külön, ehelyett inkább aktivizáljuk magunkat, és elkezdünk egyre több olyan szívességet rögzíteni, amilyet látni szeretnénk. 

Hát hiszen így működik.

: )

Derűt,
István

-

p.s.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=284308704990820&set=a.10696053939...

zsiann képe

Sziasztok! Pár napja

Sziasztok!

Pár napja Angliában élő ismerősömmel beszélgettünk. Másfél hónapja vállal önkéntes munkát egy Charity Shopban (adományboltnak fordítják). Egy kis faluban lakik, ahol egyetlen földszintes áruház van - és HAT adománybolt ugyanazon a főtéren.
Az emberek adományként viszik be felesleges holmijukat - mindenféle tárgyat a CD-től a bútorig - az átvevők semmit nem minősítenek, mindent átvesznek - legfeljebb utána kidobják. A boltban pedig az eredeti érték töredékéért, hatod-tizedáron lehet vásárolni. Az összes bevétel valamilyen segítő szervezeté lesz - azé, amelyik a boltot fenntartja.
Ott egy-egy boltvezetőnek jelent állást, megélhetést a bolt léte, és ahol a barátnőm dolgozik, ott 30 önkéntes látja el rugalmas időbeosztásban a nyitvatartási idő alatt a munkát.

Arra gondoltam, hogy a helyi szíves csapatokat kellene hozzásegítenünk ahhoz, hogy a közelükben (pl valamelyiküknél) nyílhassanak ilyen adományboltok. Így a szállítási gondok egy része is megoldódna, a nettel nem rendelkezők is megtalálhatnák a közelükben az élő segítséget, és növekedhetne a résztvevők száma, és aktivitása is.

A barátnőmtől tudtam meg, hogy Budapesten is megnyílt az első adománybolt:
http://www.humusz.hu/hirek/uezlethelyisege-van-mar-az-elso-magyar-charit...
:)
Mit gondoltok?

Nnna képe

Szia! 5-6 évvel ezelőtt

Szia!
5-6 évvel ezelőtt szerettem volna ilyet nyitni. Akkor sem az én hátterem, sem ennek a tevékenységnek a jogi háttere nem volt alkalmas.
Két évvel ezelőtt végre rendeződött kissé a jogi helyzet, és mindennek utána néztem. Addigra már több próbálkozás volt különböző Alapítványoknak és szervezeteknek, de csak kettő tudta végül megtartani a boltot. Két éve van kb.. hogy végre nem kifejezetten ráfizetéses, hanem önmagát fenntartó, illetve már profitáló is legyen.
Megnéztem, végigérdeklődtem, vezetőket is felkerestem, azokat is, akiknek nem sikerült, hogy tudjam, milyen nehézségek miatt nem tudták csinálni, illetve hogy milyen üzleti és egyéb lehetőségek vannak a megtartáshoz.
Beszéltem erről másfél évvel ezelőtt Istvánnak, -hiszen kell egy Alapítvány ehhez.
Akkor még nem volt az oldalnak bejegyzett Alapítványa. Most van, de az Alapítványi konkrét tevékenységekről-és hogy szeretnék-e, szerintem kizárólag Ők dönthetnek. Az ötletet biztos, hogy nagyon jó és nagyon kell, de minden alapítvány maga tudja, hogy milyen formákat vállal, visz, -mit szeretne. Önkéntesek biztosan lennének, de maga a működés nem a mi kompetenciák, és nem is szólhatunk bele.
Jó lenne nagyon, de ebbe szerintem tényleg nem szólhatunk bele- legfeljebb segítőként, ha lesz ilyen.
Ölelés: Emma

dinuska képe

Én is gondoltam már rá! A

Én is gondoltam már rá!

A kórházi önkéntesek boltjának visszatérő vásárlója vagyok. (Most az Üllői úton vannak, a Kálvin tértől nem messze.) De van már több hasonló bolt is Budapesten. 

Sajnos, a jogi hátterét egyelőre nem ismerem, hogy milyen módon lehet ilyen boltot nyitni, de én biztosan szívesen csinálnám. (Mondjuk, én budapesti vagyok, s épp nemrég nyílt a kerületünkben is ilyen bolt.)

Az alapítványnak némi bevételi forrást jelenthetne, s valószínűleg csökkenne a szivesseg.net-en történő tárgyi szívesség-kérések, -felajánlások száma...

Lilieth képe

Sziasztok, köszönöm szépen a

Sziasztok,
köszönöm szépen a kedves szavaitokat :-)
Azért hittem, hogy nem feltétlenül lesznek olvasva hatalmas gondolataim, mert nem voltam képben, hogy az aktivitás falon előre ugrik, amihez új hozzászólás érkezik, a téma pedig viszonylag "régi" volt. De még a végén belejövök ám!
Igen, alapvetően én is tárgyakban gondolkodom/tam (itt tenném még hozzá, hogy ha nem olvasom egy kérésben, sosem jut eszembe, hogy nekem a padláson porosodik egy valamiből - ez még mindig a tárgyi kérések védelmében :-D ), de mivel tényleg jött szembe velem más természetű segítség, el is gondolkoztam, hogy mi férne bele az időmbe és hogyan tudnám megoldani (pl. látogatás kórházban). Úgyhogy rajta vagyok ilyesmiken is. Viszont a tény: a tárgyak többségétől és a még nem szétválasztott régi arculatban ugyanúgy megtaláltam ám ezeket is! Szerintem aki akar, annak tényleg nem ezen múlik (de ettől függetlenül nem hagytam el sírva a helyszínt tegnap, amikor váratlanul csak két nappal ezelőtti bejegyzéseket láttam, szóval köszönet a munkáért, ami a változást jelenti).
Ha túl sokat "beszélek", lőjetek. De nem muszáj felém :-D

Stella77 képe

Kedves Lili! Érezd jól magad

Kedves Lili!

Érezd jól magad az oldalon!!! 

Szép napokat!

Stella

 

Puskás Mari képe

Szia Lilieth! Isten hozott a

Szia Lilieth!
Isten hozott a "szószátyárok" között. Vagyunk ám egy páran a kik nagyon sokat.....
De így kerek a világ!
Szeretettel: Mari :-))

Csillámpor69 képe

:))) Te csak beszélj,mi majd

:))) Te csak beszélj,mi majd olvasunk! Hajrá,Lilieth! :))

Lilieth képe

Sziasztok, nemrég

Sziasztok,
nemrég csatlakoztam, nem ajánlottam és kértem semmit (még). Eddig csak nézelődtem, ismerkedtem az oldallal - és nem utolsó sorban ide is találtam.
A "kérés" védelmében osztanám meg veletek a véleményem:
Én adni szeretnék, de nem felajánlás formájában, mert már előre kész vagyok attól, hogy ha többen jelentkeznek rá, kinek adjam? Mi alapján döntsek? Inkább jelentkeznék kérésekre...
Köszi, ha olvassa valaki egyáltalán :-)
Szép estét,
üdv,
Lili

TuCsa képe

Szia valamit bízz a

Szia valamit bízz a gondviselésre is :)
Én általában az első jelentkezőnek adom oda,

ritkán volt kivétel, de annak meg volt az oka.

szép napot TuCsa

Csausz képe

Kedves Lilieth!. Én úgyanúgy,

Kedves Lilieth!. Én úgyanúgy, mint Te nemrég jelentkeztem és egyelőre csak nézelődők.Azt sem tudom, mit jelent a "vándor" kifejezés a profil oldalamon. Te esetleg tudod? Az adni, de kinek és mit? Hát ez tényleg nagy gond. Egy barátom azt szokta mondani nekem, ne akard magadra venni mindenki fájdalmát, gondját, mert tönkre mégy bele. Ennek ellenére én megpróbálom elképzelni mit érezhet az, akivel kapcsolatba kerülök, és hogyan tudnék segyteni, ha csak egy jó szóval is.

Remélem, még találkozunk! Üdv:Csausz

 

Stella77 képe

 Kedves Csausz! Érezd jól

 Kedves Csausz!

Érezd jól magad az oldalon!!!

De jó, hogy idetaláltál!

Szép napot! 

Stella

Stella77 képe

 bocsánat, 2X ment el...  

 bocsánat, 2X ment el...

 

Csillámpor69 képe

Kedves Csausz! Bocsi,hogy

Kedves Csausz!

Bocsi,hogy idetojkodok(ez itteni szleng(by:Stella77),de válaszolnék a kérdéseidre.ha megengeded. :)

A "vándor". Mindenki,aki regisztrál az oldalra,először vándor. Ha vét a Kódex ellen,"korlátozott" lesz. Vándornál van feljebb is "rang",de ez nem fontos szerintem.

Az "adott","kapott" azt jelenti,hogy ki adott kinek,illetve ki kapott kitől már szívességet. Be lehet egymást jelölni ilyen kapcsolatokra. A "bízom" egyértelműen bizalomért adható. A többi is egyszerű.

Remélem,segítettem kicsit. :))

Üdv az oldalon!

Csilla

Ui.:Mindenképp kezdetnek olvasd el a Kódexet és igyekezz betartani.

Bármi kérdésed van,mindenki szívesen segít eligazodni! :)))

 

Stella77 képe

Szia Lili! De jó hogy írtál!

Szia Lili!

De jó hogy írtál! :)

Érezd jól magad az oldalon!

...igen, nehéz ügy dönteni, hogy ki legyen a felajánlás kedvezményezettje. De, ha a jelentkezők követését megnézed az segíthet a döntésban. (Rákattintasz a jelentkezőre, majd a profilján a "kövtés" gombra, akkor látni fogod, hogy milyen kérést/felajánlást tett fel és mihez szólt hozzá).

Én is csak egy-két felajánlást tettem fel. Jelentkeztek rá , akkor le is zártam.

Az oldalnak első sorban nem a tárgyi felajánlás lenne a célja, hanem valóban a szívesség felajánlás/kérés. pl.: egy hajvágás , kertészekdés, villanyszerelés kérése/felajánlása. 

jelenleg a tárgyi felajánlások, kérések vannak túlsúlyban, de ez hátha változik.....

Szép napot!

Stella

Zsozska képe

Szerintem nem baj, ha

Szerintem nem baj, ha túlsúlyban vannak tárgyi felajánlások!!! Most ez kell, később majd változhat, ha az igények is változnak! Most egy cipőre van szükség, holnap villanyszerelésre... De ez a jelen állapot nem olyan rossz! Lehetne sokkal rosszabb is, pl mi volna ha így sem segítenénk egymáson!?

Vegyük az én példámat! Hogy a csudába ajánljam fel, hogy vállalok gyerekfelügyeletet, vagy kérek egyszer egy személyes beszélgetést, ha mindenkitől messze vagyok. Fizikailag értem, mert olyan mintha ott ülnék mellettetek néha!)

Stella77 képe

Személyes beszélgetést azt

Személyes beszélgetést azt lehet skypon is. :)

Sok olyan dolog van, szívesség, amit a legrosszabb helyzetben lévők is fel tudnak ajánlani és hasznosnak tudják magukat érezni, ezzel javul a közérzetük, kapcsolataik épülnek ki...stb.

Nem az a baj, hogy vannak tárgyak. De az, hogy túlsúlyban vannak, azzal az a probléma, hogy már nem is jut eszünkbe más területen gondolkodni. Arra fókuszálunk, hogy mit is tudnánk felajánlani, hogy segítsünk? Első sorban a tárgyakon kezdünk el gondolkodni...mink is van. Ha nincs, akkor rossz érzésünk van: jaj, most nem tudtunk segíteni. Pedig sokszor -nem tárggyal, hanem más dologgal- hatékonyabb a segítség is. 

Na, de ha külön felület lesz a tárgyaknak, megoldja a problémát. :) Nagyon jó lesz! A szívesség (nem tárgyi) felületen majd egymástól is öteletet meríthatünk, hogy milyen szívességet is ajánlhatunk fel....és majd rájövünk, hogy milyen sok dologban is tudunk egymáson segíteni. Szélesebb lesz a paletta. :)

Szép napot!

Stella

Zsozska képe

Továbbra sem értek

Továbbra sem értek egyet...

De kíváncsian várom mi lesz.

Nincs skpe-om, és csak akadozva van net.

És a legszegényebb rétegnek net-je sincs. Használni sem tudják. Más nem foglalkoztatja őket: mit tudnak enni, és fel tdnak-e öltözni, mert nincs fűtésük sem. Tapasztalatból írom! Voltam ilyen helyen! Nem gyermeknevélési tanácsra vágynak, haem konkrét, árgyi megoldásra!

gde képe

De ennek a problémának a

De ennek a problémának a megoldása nem SZÍVESSÉG! :)

Zsozska képe

Szerintem szívesség a

Szerintem szívesség a segítség, bármi is legyen az!

dinuska képe

Kedvesek! Akik régebb óta

Kedvesek!

Akik régebb óta jelen vannak az oldalon, tudják, hogy hányszor vitatkoztunk már ezen, hogy a megélhetési problémákban való segítség szívesség-e vagy sem... (Vagy talán azt is mondhatnám, hogy folyamatosan vitatkozunk ezen.) Sok kört futottunk már ebben...

Én még mindig, változatlanul azt mondom, amit Zsozska is: minden segítség egy másik ember felé SZíVESSÉG! 

Igaz, hogy nem oldhatunk meg minden problémát a világban, de ha tehetjük, miért ne oldjunk meg legalább egyet-egyet? Ha valaki megengedheti magának, hogy élelemmel segítsen egy másik emberen, miért ne tehesse? 

S azt is tudjuk, hogy a személyes találkozáskor elindul egy beszélgetés, ami már akár messzire vezethet a konkrét tárgyi adástól. Kibontakozhat benne két ember személyisége, bátoríthatjuk, tanácsolhatjuk egymást, stb. Sokszor már az is sokat jelent egy mélyponton lévő embernek, ha meghallgatják. Miközben beszél, ő maga is rájöhet, mit tehetne másként, hogy jobbra forduljon a sorsa...

S egyáltalán: nézzünk csak végig egymáson, itt az oldalon! Mekkora változást tapasztalunk egyikünk-másikunk személyiségében? Aki eredetileg csak azért jött ide, hogy kérjen vagy felajánljon valamit (egy bizonyos tárgyat), kinyílt, s keresztül-kasul mondja a magáét, sokszor sokunk örömére! És nagyon sok barátság indult innen! 

Nincs baj a tárgyakkal, sem a megélhetési problémákkal... Csak meg kell tanulnunk kordában tartani, helyükön kezelni a dolgokat. S szerintem ez nem csak a modik feladata, de azt hiszem, igyekszünk is mindannyian részt venni ebben!

kmarti képe

Szép napot

Szép napot Mindenkinek!

Csodálatos ez az oldal,a csodálatos emberekkel együtt.......de

Jó volna ,illetve azt mondom,horgászni tanítsd meg ne halat adj....akkor valóban segítettél..

Erre való igényt kellene itt meghirdetni,kinek,milyen munka lenne jó,mit tanulna szívesen,miben látja környezetében,azt a lehetőséget,amivel el tudna indulni,de nem tudja hogyan,van-e lehetőség ahol lakik,megtermelni a betevőt,van-e erkélye ahol elindulhat egyfajta családi kisebb mennyiséggel( amit megtermel maguknak),,

Vannak blogok,jó magam is készítettem párat,amiben összegyűjtöttem ötleteket hogyan tegyük elérhetőbbé hogy a szolgáltatókat lépésról lépésre ki tudjuk iktatni a havi költségeinkből,hogyan tudunk,magunk készíteni saját kezűleg napi használati dolgokat folyékony mosószert tized árban,szappant,    stb.Nem tenném ide fel,mert nem tudom,lehetséges-e ez,de aki igényli ,meg szeretné tudni,hogyan tudna valóságosan is spórolni annak szívesen átadom ezen oldalak elérhetőségét....

Köszönöm ,hogy meghallgattatok

szeretettel

Márti

 

 

 

 

Katali képe

Szia Márti! Engemet pontosan

Szia Márti!

Engemet pontosan ez érdekel, légyszi adjad meg a linket.

Izgatottan várom a linket, Katalin.

 

kmarti képe

SZIA SZÉP NAPOT KATALIN :) ha

SZIA SZÉP NAPOT KATALIN :)

ha erre gondoltál( már ami az érdeklődésed illeti )

 

http://takaritasdragavgyszereknelkul.blogspot.com/

http://etelekreceptekmaradekok.blogspot.com/

A blogok jobb oldalán vannak a többi blog elérhetőségének linkjei,és a jobb oldalon legörgetve pedig minden blognak,azon oldalai,ahol még nagyon sok,ötlet leírása található....a kérdés-kérés lenne írjatok

szeretettel

Mrti

 

Katali képe

Igen erre gondoltam,

Igen erre gondoltam, köszönöm.

kmarti képe

Szívesen máskor is ....Én

Szívesen máskor is ....Én elkészítettem szinte mindent már ezekből....a folyékony mosószer pl. ( is )  zseniális,már régóta ezzel mosok .....:).

a többiről nem is beszélve :) minden blog jó és folyamatosan töltődik :)

Csillámpor69 képe

Szia! :)) Szerintem ide

Szia! :))

Szerintem ide felteheted!  http://szivesseg.net/szivugyek/szivugy/praktikus-tanacsok

Üdv! Csilla  :)

P. Bernadett képe

Mélységesen egyetértek

Mélységesen egyetértek Dinuskával és Zsozskával!

Amikor a 35 fokos hőségben azt látom a gyerekem ovijában, hogy van olyan kislány aki még mindíg bélelt bakancsban jár, mert NINCS szandálra pénzük a szüleinek akkor ne gondolkozzak el a dolgon? Ne nézzek körül otthon, hogy mivel segíthetnék rajta vagy máson, aki esetleg hasonlóan áll anyagilag, hanem menjek el hozzájuk és szedjem le a pókhálót a sarokból?

Szerintem szükség van ebben a világban minden segítségre, amit csak adni tudunk egymásnak. Talán csak tárgynak tünik a tárgy, de sokszor mégis több annál...  Enyhülése a gondoknak, egy nagy és megkönnyebbült levegővétel vagy egy boldog mosoly:-) 

Bernadett

Katali képe

Szia Lili. Szerintem bátran

Szia Lili.

Szerintem bátran ajáljad fel amiből töbleted van én is megtenném ha lenne mit adnom, Per pillanat azon gondolkodom, hogy mégis mit is adhatnék.

Régebben amikor jobb sorsom volt sokat ajándékoztam, barátoknak ismerősöknek és jótékonysági célokra is. Most is szívesen tenném, először egy kicsit megismerném azokat akik kérik azt amit felajánlottam és, ha mégsem tudnám eldönteni, hogy kinek adjam akkor kisorsolnám.

Jelenleg Békéscsabán élek, Mostanában csatlakoztam én is ehhez a csoporthoz,

 

gde képe

Szia! Nagyon sokan nem

Szia!

Nagyon sokan nem kérnek, nem jelentkeznek. Mert valahogy szégyellik, hogy kérnek, eszükbe sem jutna talán. Megint másoknak az a természetes, hogy ha kérnek, meg is kapják. És ezt itt látjuk is, hogy sokan (de szerencsére egyre kevesebben) próbálják kihasználni az új tagokat, a felajánlókat.

Annak adj, akinek látod a kérésén, hogy nem gyakorlott ebben. Aki nem azt írja le, hogy 8-10-12 gyereke éhezik, és ha nem segítesz, akkor már reggel nem tud mit adni nekik. Ő kapni fog, mert tudja, hogy hol, kinek, mit kell mondania. Egymást meg nem válthatjuk, mások életét meg nem oldhatjuk. Annak segíts, aki beszélgetést, egy baráti segítséget kér, hogy elmondhassa a problémáit, vagy aki felajánlja, hogy meghív egy sütire, kávéra, segíts takarítani, mert nem éri el a szekrény tetején a porcicákat. És már látod is, hogy a felajánlás is lehet kérés és fordítva is igaz.

Remélem, hogy jól érzed majd magad, és sok kedves szívességet adsz és kapsz! :)

Zsozska képe

Igen, egyetértek. És még egy

Igen, egyetértek.

És még egy szempont:

Kérni az kér, aknek szüksége van rá. De jelentkezni a felajánlásra azok is jelentkeznek, akiknek akkor jut eszébe, hogy esetleg nem jön rosszul neki sem a felajánlásod.

Csillámpor69 képe

Szia! Sokan elolvassák.

Szia! Sokan elolvassák. :)

Üdv! Csilla

dinuska képe

Juj, Kedvesek! Eddig is itt

Juj, Kedvesek!
Eddig is itt volt az aktivitás fal a jobb felső sarokban, csak én nem vettem észre?!
Hú, mekkora öröm, hogy megtaláltam!!!!!!!!! :-)

éva-48 képe

Most veszem észre, hogy

Most veszem észre, hogy láthatlak itt - mert valóságban rég láttalak! Majd segíts a tárgyakban jó?

Szia! remélem nemsoká találkozunk :)

dinuska képe

Szia Éva! Csak megbeszélés

Szia Éva!

Csak megbeszélés kérdése, hogy találkozzunk! :-)

(Most rövid voltam, mert indulok itthonról...)

Puszi: Dinus

Joós István képe

Szeretett Mi! Nagy öröm a sok

Szeretett Mi!

Nagy öröm a sok hozzá(m)szólás, hála érte.

Semmiképp nem szüntetjük meg a kérést, ez most nem merült fel.
Bennem legalábbis.

-

Másrészt a tárgyakat sem választjuk külön, ehelyett inkább aktivizáljuk magunkat, és elkezdünk egyre több olyan szívességet rögzíteni, amilyet látni szeretnénk.

Hát hiszen így működik.

: )

Derűt,
István

tdonat képe

Szia(sztok)! Igen

Szia(sztok)!

Igen igen!

Túlszívességgel kell lenyomni a virtuális turkálót! Tegyük ezt!

Én már melegítek rá!

Szép estét:

Tomi

Stella77 képe

De jó ötlet!!! Majd én is

De jó ötlet!!!

Majd én is próbálok gyúrni. :)

Stella

éva-48 képe

HELYES. A túlszívesség sosem

HELYES. A túlszívesség sosem sok, most meg MENNYIRE KELL ! :) remek amit gondoltál Tamás :)

dinuska képe

Mondták már, hogy édespofa

Mondták már, hogy édespofa vagy?!

Keresztényi Zoli képe

:)

:)

molnarattila képe

Még egy pár sort hozzátennék.

Még egy pár sort hozzátennék. Én igyekszem úgy élni, hogy felelősséget vállalok a körülöttem lévő világért, aminek része vagyok, tehát ezen szavak a jószándék mentén, ám őszintén születtek.
István videójában van egy gondolat: mindenkinek az az útja, ami könnyen megy, ahhoz van tehetsége, az az ő követendő ösvénye. Megéri ezen gondolkodni.
Egy istenhívő ember az egyik percben azt mondja, hogy hisz Istenben, Isten jóságában, majd a másikban végignéz a saját nyomorúságos életén, és azt mondja: az élet nehéz, küzdelmes, és Isten nem segít benne.
Gondolja ez az ember, hogy Isten, a mindenható teremtő tudatosság valaha is teremtett BÁRKIT akinek ne adott volna meg MINDEN szükséges képességet/tehetséget ahhoz, hogy megoldja az élete feladatait, és hogy elérjen bármit ahová a szíve húzza? Ugyan miért gondolja ez az ember, hogy az a bizonyos jóságos mindenható Isten elhagyta őt az életben? "Nekem Isten/az élet/senki nem adott semmit..." halljuk rengetegszer.
Nem.
Mindenkiben ott van a képesség, hogy megoldja az életét.
Viszont ott van az a csodálatos SZABAD AKARAT is, hogy úgy tékozolhassa el az életet bárki, ahogy akarja. Isten nem kötötte feltételekhez az életed csodáját, amit kaptál.
Azt tesz vele mindenki, amit akar. Ha te nem akarsz mást, végigélheted szenvedésben, gyötrődve, nélkülözve, és szidva az Istent, és a saját életedet, hogy Neked milyen nehéz.
Hiheted azt, hogy a gondjaid a világból fakadnak, és nem belőled.
Hiheted azt is, hogy segítség az, amit kívülről kapsz.
De egyszer megérted, hogy nem mindig az.
Mert ha már elhiszed azt, hogy csak kívülről kapott segítséggel tudod megoldani a problémáidat, akkor rosszabbul jártál, mintha soha nem kaptál volna semmit, mert akkor már teljesen elfelejtetted a legfontosabbat: a magadba vetett hitet, ami megszületett veled, csak elfelejtetted látni.
A legnagyobb segítséget magadnak adhatod, ha elkezded elfogadni, hogy hihetsz magadban, mert képes vagy formálni az életeted, csak eddig nem tetted, vagy már nem teszed.
Aki élt már meg hasonlót, tudhatja: anyagi csődbe jutott ember hiába kap pénzt. Úgyis újra csődbe jut, megtörténik ismét és ismét.
Aki az anyagiasság függésében él, az még ha megkap MINDENT, akkor sem lesz kielégítve az éhsége, többet akar és többet és többet.
Ha valakinek napi megélhetési gondjai vannak, az kaphat segítséget akárhányszor, sosem fog kilábalni belőle.

Mert ezekre megoldás csak belülről születhet, az összes többi csak "tüneti kezelés"... Ahogy spirituális nyelvezeten mondanák: aki nincs helyén a világban, az nem tud együtt rezegni a világegyetemmel. Amíg az ember el nem kezd önmagával foglalkozni a körülményei helyett, addig nem találja meg saját magát.
A szívesség.net az én szememben egy csoda, ami sokaknak lehetőséget teremt, másoknak tükröt tart, ahogy fogalmaztok.
De ti azt gondoljátok, hogy aki megrekedt az anyag világában, és sosem nézett eddig magába, az valamikor is önként bele fog nézni abba a tükörbe?
Nem.
Sőt, az oldal maga bátorítja is, hogy ne tegye, hisz megadja a “feloldozást”, amit az ilyen lélek keres: “ne nézz szembe magaddal, ha bajban vagy, inkább kérj segítséget, majd segítenek kívülről.. Ne azzal foglalkozz, hogy TE hol változtál meg ahhoz képest ami régen voltál, amikor még nem láttad szörnyűnek az életed, hanem okold a világot, hogy szörnyű lett benne a sorsod..”
Viszont van az a gondolat, hogy: Amit nem lehet megakadályozni, azt elő kell segíteni. (talán De Gaulle mondta?)
Lehet úgy is gondolkodni, hogy hadd gerjedjen a ‘kérésőrület’, ami behunyja az emberek szemét az önmagukkal való szembenézés előtt.
Így nem látják meg magukban a problémát.
De ugyanakkor mivel úgyis kifelé néznek, könnyebben meglátják másban.

Mert mindent lehet ezer oldalról nézni.
Csak a hatásrendszer ami mentén működik, az mindenben ugyanaz:
Aki nincs a helyén, aki nem “rezeg együtt a világegyetemmel”, az az ember úgysem lesz rendben soha, azt a világ úgyis addig rázogatja, addig szembesíti újabb és újabb formáló hatásokkal, míg bele nem illeszkedik a helyére.
Amíg meg nem tanulja, hogy ki is ő, és hogy mi van benne. Amíg nem lesz gyanús neki, hogy “Miért ilyen nehéz az élet? Basszus, csak nem én csinálok, vagy látok valamit rosszul??”

Én azért javaslom, hogy ne lehessen kérni, mert az az én nézetem szerint gyorsabb utat jelent ahhoz, hogy az emberek észrevegyék a tényt, hogy nekik is van lehetőségük tenni magukért (de más hiába teszi meg), és ha megmozdulnak egyszer ez irányba, el is indulnak önmaguk felé.

De hogy ez így van-e mások gondolkodásában, mások valóságában is, azt persze ki tudja?
Cseh Zsu nevű felhasználó bejegyzéséből egy idézet innen az oldalról:
„Egy gondoskodó személy egy pillangó küzdelmét figyelte, amint épp a bábból próbált kitörni. Gyengéd kézzel, segítőkészen meglazította a szálacskákat, melyek így egy nyílást formáltak. A pillangó könnyedén kiszabadult, ám csak verdesett a báb körül, képtelen volt elrepülni. Ez a gondoskodó személy nem tudta, hogy csak a születéssel járó küzdelem során erősödnek meg a szárnyak annyira, hogy repülni lehessen velük. Így hát a pillangó a földön töltötte rövidke életét, és soha nem ismerte meg a repülés szabadságát, sosem élt igazán.”

molnarattila képe

hú, ez kicsit sok sor lett...

hú, ez kicsit sok sor lett... :)
bocs

Nnna képe

.....de legalább a Zsuzsitól

.....de legalább a Zsuzsitól idézett rész jó.....

Liliom78 ♥1 képe

Hát most

Hát most elbizonytalanodtam....Sok ruhát felajánlottam,volt akinek gyűjtöttem...mert SZÜKSÉGÜK volt rá...Én sem tudok sajnos sok mindent előteremteni.De lehet ami nekünk,már nem kell,kicsi...az másnak hatalmas segítség!!!Tudom,látom érzem!Kategorizálni kellene a dolgokat.Mert tényleg itt szükség van mindenre.Biztos lenne a közelünkben olyan akinek az itt felajánlott dolgot odaadhatnánk..De épp ezért,mert szégyellik,szégyelljük sokan ,hogy nehéz helyzetben vagyunk,ezért kell ez az oldal.Aki több dolgot ,ruhát...bármit felajánl,az időt energiát nem sajnálva teszi.Bízva abban ,hogy másnak segít örömet okoz.Legalábbis én ezért teszem!De bizony most elbizonytalanodtam...még sincs erre szükség?Nem hiszem!

Nnna képe

Szia Liliom! Nehogy félre

Szia Liliom!
Nehogy félre értsetek!!!!
Nagyon nagyon jó jó úgy, ahogy írjátok, teszitek!
Én kizárólag olyanra értem, amikor TÚLZÁS van, pl. aranyékszer, egyszerre több telefon, lejátszó, több száz ezer forintos technikai-műszaki dolgok, autó, lakás, X paraméterű hölgy, szülésre-boncolásra látogatás, stb...mert ezekre volt-van példa. Ezekre értem, hogy nem szívesség.
Annyi kedves és jó dolog van, én csak ezeket nem látom szívesen. De ezt csak én írom.

Szia, Emma

Tordai Éva képe

ez teljesen így van :)

ez teljesen így van :) egyetértek az előttem szólóval !!!!

Liliom78 ♥1 képe

Éva!Ha rám

Éva!Ha rám gondoltál,köszönöm! :-)

Zsozska képe

És ne haragudj, de

És ne haragudj, de a
"csencseljenek az emberek ott" illetve "a szívességek főlistában ne látszódjék .."
megfogalmazás bántó!

Liliom78 ♥1 képe

Drága! Eggyetértek!

Drága!

Eggyetértek!

Jupi képe

Ha nem haragszol bemásoltam

Ha nem haragszol bemásoltam egy kis részletet:

Rólunk
Beküldő: Joós István ♥35 , dátum: sze, 2012-03-28 14:37
"Mi ez?"

Közösségi oldal bízni, kapcsolódni, adni – tér változtatni.

Ez a közösségi oldal nem a wwwirtuális ismerősök számáról, hanem valódi kapcsolódásról,
nem félelemről, hanem bizalomról, nem szűkösségről, hanem bőségről, nem kényszerről,
hanem játékosságról, nem az egyén csillogásáról, hanem közösségről szól.

Felajánljuk, amit örömmel adunk – és kérjük, aminek örülnénk épp.

Szerintünk attól változik a világ, hogy mi magunk változtatunk, és elkezdünk
bizalommal, őszintén, elfogadón állni egymáshoz. Mi itt erre törekszünk.


FIGYELEM
, hozzászóláshoz, kapcsolódáshoz, részvételhez tagság szükséges – regisztráció 1,5 perc, megmértük. : )